22 Eylül 2011 Perşembe

Ispanaklı Gül Böreği


4. Levent pazarında yufkaları görünce dayanamadık 5 tane sardırdık.
1 kilo da ıspanak aldık
Ama 750 gramını kullandık ıspanağın.
Güzelce yıkadık, başlarını kesip doğradık geniş bir kaba.
Biraz tuzla ovduk. Sulandı haicm azaldı. Çok mıncırılırsa küçülür, erir, dikkat.
O 750 gram ıspanağa 3 baş soğan doğradık küp küp.
1 diş sarımsak rendeledik.
Bol kırmızı pul biber kattık.
Karabiberi de unutmadık.
 Sonra her yufkayı biz 8 parçaya böldük Minik minik çok lezzetli oluyor çünkü.
Mini fırının iki tepsisine de yağlı kağıt koyduk yapışmasın diye.
Bir kaba da süt ve yağ karışımı hazırladık (tamamen göz kararıydı)
Bu karışımı böldüğümüz her yufkanın içine fırçayla sürmek için yaptık.
Karışımı sürdüğümüz yufkalara harcı da ilave ettik.
 Çok bol şekilde yuvarlayıp sonra da bir ucunu içine çevirip döndürerek güle benzettik
Tüm yufkalar bitince artan sütlü karışımın üstüne bir yumurta kırdık
Onu da böreklerin üstüne sürdük.
Önceden 100 derece ısınan fırına iki tepsiyi de koyduk
Sonra 170 dereceye ayarladık fırını
Bizim fırın sadece üstten ısıttığı için arada alttakini üste üsttekini alta geçirerek bir kaç posta uğraştık. Başında bekledik.
Sonra da yumulduk, acayip leziz oldu valla!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder