14 Ekim 2011 Cuma

Patlıcan Mücveri

    Ne yazık ki artık internette bir sitesi olmayan tüm zamanların yemekleri en yapılası ve yenilesi aşçısı Emine Beder'in anneannesinin tarifi olan patlıcan mücverini buraya yazmaktan onur duyarım efenim!

Önce 3 orta boy patlıcanı aldık tüm yüzeyini soyduk. 
Sonra zar büyüklüğünde doğradık.
Sonra tuzla ovup acı suyunu çıkardık (biraz beklettik), yıkadık süzdük.
Kaynar suda patlıcanları 5 dakka kadar haşladık, çıkarıp süzgeçte iyice suyunun süzülmesini bekledik.
                       

Başka bir kaba, beyaz peynir, ince kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber,bolca pul biber, biraz zeytin yağı koyduk.
Sonra iyice suyunu sıkıp süzdüğümüz patlıcanları bu kaba aldık. Üzerine 1 adet yumurta ve bir avuç kadar da un koyduk.
Mıncırdık.
Tavada yağı kızdırıp, kaşık yardımıyla bir yemek kaşığının kapladığı yüzey alanı kadar büyüklükte çok da kalın olmayacak kadar parça parça karışımımızdan koyduk. Köfte gibi yapıyoruz işte.
Nar gibi kızarınca arkalı önlü, havlu kağıdın üstüne yağını biraz bıraksın diye dizdik.Çok yağ çekiyor, takviye yapılmazsa kuru kuru olur.
 Bunlar bitince.
Rendelediğimiz bir adet domatesi ve 1 sarımsağı tavaya koyduk. Bunların üzerine biraz tuz ve toz şeker kattık.
Suyunu çekince ocaktan aldık. 
Havlu kağıdı mücverlerin altından aldık.
Mücverlerin üstüne bol sarımsaklı yoğurdu gezdirdik. Onun da üstüne az evvel yaptığımız domates sosunu gezdirdik. 
Sonra yemeden yanında yatsak mı diye düşündük, fotosunu çekelim ona bakarız sonra diye hemen yedik!
Yurtta kalabalıkken yemek yapıp yemenin tadı tabiki de ayrı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder