19 Ağustos 2011 Cuma

Canım Ciğerim -Asmalımescit

İsme bakıp da benim gibi ciğer sevmeyenlerin soğumaması gereken bir mekanmış. Asmalımescit'te girince 5 dk yürümeden hemen solda kalıyor inerken.
Servis çabuk, mekan oldukça kalabalık (girmek için 10-15 dk bekledik) yiyeceklerde ise çeşit az ama (et şiş ya da ciğer şiş, masadaki yeşillik, ezme, lavaş falan otomatik geliyor) lezzet öz, neyi neyle verdiğin önemli çünkü. O acılı ezmeyi neyle koyarsan koy yedirir adama, bu iki kere iki dört. Yetmemiş bir de yeşilliği, közü lavaşı, sumaklı soğanı ve biber turşusunu da koymuşsun, yanında ne getirirsen yenecek o. Yani işi bilip işe gitmeyenlerden.
Zaten resimde görüldüğü kadar şiş geliyor, sonunu getirene kadar et soğuyup tadını yitiriyor ama işte bu yanında verdikleri, adama her şeyi yedirir. Bu sebepten etin çok tadını alamadım yalan yok, ama güzel doyduk. Hesap işini öğrenemedim, kaça çıktık bilmiyorum. Bence gayet de gidilesi bir yer, yalnız yedikten sonra soğandı acıydı, bunları hesap ederek gitmek lazım, aksi takdirde rahatsız edici olabilir, çünkü yeniliyor:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder